МНОГО ШУМ ЗА НИЩО


Автор: Уилям Шекспир
Постановка: Красимир Спасов
Сценография и костюми: Радина Близнакова
Музика: Стефан Вълдобрев
Пластика: Татяна Соколова
Участват: Иван РадоевАсен КобиларовГергана ДандановаАнастасия ИнгилизоваЕли КолеваВеселин РанковМилен МилановНенчо ИлчевГеорги КъркелановАлександър ДойновМимоза БазоваМирослав ПашовСтойко ПеевКалин ИвановЙордан АлексиевЙордан РъсинВеселин Анчев

Гледайте постановката " Много шум за нищо ":
Април
02
Април
Петък
19.00 часа, Голяма сцена

Май
16
Май
Неделя
19.00 часа, Голяма сцена“Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то – чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз.

Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказа една голяма привидност. Всъщност “Много шум за нищо” е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.

“Много шум за нищо” не е афоризъм, който с дяволита усмивка разрешава дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните усилия на човешкото същество да намери себе си в едни враждебен и хаотичен свят.”

Красимир Спасов

Вече 400 години “Много шум за нищо” покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите.

Песента към спектакъла “Рай” е емблематична за Стефан Вълдобрев и за неговите изяви като певец и композитор.
Звездите на Иван РАДОЕВ, Стефания КОЛЕВА, Камен ДОНЕВ, Георги КЪРКЕЛАНОВ, Кристина ЯНЕВА, Анастасия ИНГИЛИЗОВА и Иван ЛАСКИН изгряха в тази пиеса.
Премиерата на пиесата в Театър "Българска армия" е на 18.12.1997 г.
ant

Работно време: 11 - 19:10, събота и неделя: 11:00 - 19:10, телефон: 987 23 03
Адрес: София 1000, ул. Раковски 98ant2

1234


Елисавета Димитрова
08.01.2020 09:46 ч


36
В началото докато бръщолевеха нещо като въведение особено персонажът на т.нар.тиква си казах, леле това май не е по моята част.Но след това всичко се завихри като буря и преобърна представите ми за Шекспир с краката нагоре..Била съм на доста постановки, но никога не съм се смяла толкова много...през сълзи....цялата зала беше пълна с Иванки и Ивановци,техните производни и ние придружителите им ....и всички се заливахме от смях....това беше разказ за любовните истории на различни двойки...перипетиите през, които минават те и техните близки... имаше напрежение, имаше весела част, която даданакара те накара да се отпуснеш и сериозна, която да те накара да се замислиш...актьорите бяха невероятни....особено Ненчо Илчев,знаете като се появи хората полудяват по него само от поведението му.....имаше момент в който той беше с някакво животинче и толкова си игра с него за да имитира,че е живо, че без да иска го хвърли на земята ...че като прихнаха да се смеят актьорите,които бяха на сцената в момента...забравиха и за реплики и за сюжет....пък едната му вежда се отлепи...и това още повече ги отприщи....обърнаха го на импровизация...огромни аплодисменти за Иван Радоев в ролята на Бенедикт и Гергана Данданова в ролята на Беатриче, както и за Анаастадия Ингилизова....бяха невероятни....за мен това не беше просто театър, а едно уникално преживяване,което ще помня дълго...безкрайно съм благодарна на целия екип затова,че ни подариха такъв безценен подарък за празника...
Одобрение 3 от 4 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ивана Павлова
19.12.2019 13:32 ч


35
Постановката идеално отговаря на името си - много шум за АБСОЛЮТНО НИЩО!
Изключителна тъпня! За първи път посещавам комедиен спектакъл, който не просто е ужасно скучен, ами 2-та часа, които прекарваш там са си истинско мъчение. Обожавам театъра, ходила съм на много комедийни постановки, но това си е просто разочарование.
Не знам дали е от хуморът, актьорите или сюжета, но чисто и просто си е загуба на време и пари. Не знам какво чувство за хумор имат хората, които пишат, че постановката е забавна и разтоварваща.. аз лично за 120мин, не съм открила една забавна сцена, която да ме накара да се засмея.
Одобрение 2 от 3 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Naca
06.04.2019 22:10 ч


34
Напразно похабена актьорска игра и труд,отишъл по дяволите. Ужасно скучно,объркано, в неясен формат....абе,залудо работа на целия състав, трудил са за представлението. Яд ме е,че дадох цели 12лв за нещо,което не струва и 2. Страхотни актьори, на които обаче не отива подобна безсмислица за игра. Уви, бих препоръчала постановката само на най-големия си враг.
Одобрение 4 от 6 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Атанас Атанасов
15.03.2019 12:20 ч


33
6/6
Страхотна постановка. Великолепна игра. Много смях.
За тези които се възмущават от вулгарният език: Не е задължително в театъра да се говори само на Вие, ако, че е изкуство. Понякога нещата се представят така както са в действителността. Ако трябва да се пресъздаде грубата реалност с жаргон и вулгарен език, как да се обръщат актьорите? Много се извинявам мога ли да Ви напсувам на Вашата майка :)
Одобрение 2 от 4 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Тодор
05.01.2019 00:40 ч


32
Изключителна простащина. Постановката беше изключително вулгарна и цинична, съдържаше множоество неприлични жестове и сцени, както и реплики, чието място не е в театъра като например >, , както и , последният цитат в общи линиии обобщава идеята на режисьора за това как Шекспир трябва да бъде четен в днешно време.
Одобрение 6 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ивета
16.01.2018 23:51 ч


31
Прекрасна и забавна постановка, направено по забавен и разтоварващ начин! Актьорите се справят великолепно! Силно Ви я препоръчвам!!! Отивайте да се посмеете и да се откъснете от ежедневието и рутината!
Одобрение 3 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Teatralna
11.12.2017 15:44 ч


30
Постановката много ми хареса , вярно е ,че е един съвсем различен прочит на Шекспир , но много беше изключително смешно и забавно , на моменти актьорите също не можеха да сдържат смеха си .Препоръчвам горещо.
Одобрение 3 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Елена Илиева
08.06.2017 22:35 ч


29
Тази вечер гледах постановката в Търговище. Беше забавно и наистина се посмях, много добра игра на актьорите! Но моля Ви, защо е нужно да има толкова псувни, неприлични жестове и цинизми!?! Все пак театърът е култура, пиесата е по Шекспир, а не съм чувала отдавна толкова псувни в рамките на 2 часа!Трябва да сте по-креативни...да наниже няколко псувни подред може всеки в махалата...това не е творчество!
Одобрение 7 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

evabenk
24.03.2014 17:52 ч


28
Продавам 3 билета 0888135 105 за 25.03.2014 19:00 часа
Одобрение 0 от 3 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

evabenk
24.03.2014 17:50 ч


27
Продавам 3 билета 0888135 105
Одобрение 1 от 4 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


1234


4.59/6
( 123 гласa )
Вашата оценка за Много шум за нищоПокани твой приятел на " Много шум за нищо "

От:
Получател:
Текст:
Гледайте на:

Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 75 коментара
 Живак 41 коментара
 Операцията 39 коментара
 Страхотни момчета 37 коментара
 "Много шум за нищо" 36 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Записки на един луд 31 коментара
 Ревизор 31 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 727 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 42 верни от 42 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
3.
8.
Живак 282465
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker