СЕКС, НАРКОТИЦИ, РОКЕНДРОЛ


Автор: Ерик Богосян
Превод: Галина Томова Станкева
Постановка: Николай Ламбрев-Михайловски
Сценография: Марина Райчинова
Участват: Проф. Д-Р Ивайло ХристовДони - Добрин ВекиловКоцето–калки

Гледайте постановката " Секс, наркотици, рокендрол ":
Март
24
Март
Сряда
19.00 часа, Голяма сцена

Април
16
Април
Петък
19.00 часа, Голяма сцена

28
Април
Сряда
19.00 часа, Голяма сцена

Май
09
Май
Неделя
19.00 часа, Голяма сцена

31
Май
Понеделник
19.00 часа, Голяма сценаСпоред легендата терминът РОКЕНДРОЛ е измислен от Алан Фрийд, един нюйоркски ди джей. Но Фрийд е направил много повече от това да назове едно явление и да запознае милиони хора с него. Той също е успял да стане център на скандал, да провали живота си с пиянство и да умре млад. Той самият е бил превъплъщение на рокендрола. 


ВЕЧЕ 28 ГОДИНИ НА СЦЕНА!
 
“Изразът “секс, наркотици, рокендрол” е сякаш татуиран върху живота ми през последните двадесет и пет години. В продължение на много време аз дори смятах, че “секс, наркотици, рокендрол” е самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 км. в час на проглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв.
 А всъщност се оказа тъкмо обратното. Сексът и СПИН убиха много хора, много мои приятели. Изразът “секс, наркотици, рокендрол” не носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога дори напомня  за мъртвешки танц.
Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен между идеализъм и хедонизъм, между егоизъм и себераздаване, между любов и секс, между хаос и прегледност.
 
Днес, през 1991 г., въпросът е: как мога да бъда едновременно безотговорен и да поемам отговорност?
 
Пиша за онези неща, които не мога да разбера. Монолозите в “Секс, наркотици, рокендрол” са публичният ми размисъл върху конфликтите в моя живот. Те са опит да уловя неприятните черти на собствената ми личност и да ги извадя на всеобщ показ.
 
Бих могъл  да озаглавя представлението “Конфликти и размисъл върху моето душевно състояние в Америка през 1990г.” Но тогава театърът щеше да си остане празен. А и вие нямаше да посегнете към тази книга. “Секс, наркотици, рокендрол” е провокиращо заглавие. То обещава весели и вълнуващи  преживявания. Всички ние се стремим към  доволство. Присъства и тъмната страна. Надявам се да ви хареса.”
 
Ерик  Богосян
 
Ерик Богосян е автор на книгата и пиесата “Да пиеш в Америка”, както и на “Радиошоу”- заглавие на книга, пиеса и филм на Оливър Стоун. Печелил е два пъти наградата  “Оби”, има Сребърна мечка  от Берлинския филмов фестивал, както и награда “Драма деск”. “Секс, наркотици, рокендрол”, написана по едноименната му  пиеса, е третата му книга, по която “Авеню пикчърс” прави филм. Богосян е роден в Бостън, живее в Ню Йорк.
ant

Работно време: 11 - 19:10, събота и неделя: 11:00 - 19:10, телефон: 987 23 03
Адрес: София 1000, ул. Раковски 98ant2

12


Атанас Атанасов
15.03.2019 12:46 ч


13
4/6
Чудесна игра на Ивайло Христов. Хубаво музикално оформление. Добра постановка, но когато очакваш нещо голямо при толкова много шум и реклама за нея оставаш разочарован. Аз лично останах неудовлетворен от това, което очаквах. Има много по-великолепни постановки които си заслужава да се гледат за които не се тръби толкова. Все пак, ако искате да се разтоварите малко от сивото ежедневие и да убиете времето си може да я гледате.
Одобрение 3 от 6 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

otvraten
16.02.2019 19:04 ч


12
Долнопробна, тъпа и цинична постановка изиграна от псевдо-актьори. Дълголетието й на БГ сцена говори много зле за ценностната система на съвременното общество. Не препоръчвам!!!
Одобрение 3 от 10 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Нели Димитрова
15.10.2018 15:09 ч


11
Ужасна постановка.Гожвориха в прав текст за пикня,сране и рдуги словесни гадости.Бях с две момичета на 17 години-дъщеря ми и приятелката,които не издържаха и към средата на постановката ме помолиха да си тръгнем.Ивайло Христов разказваше на сцената порно филм и използваше подробни описания на мъжкия полов орган.Върха беше когато някакво г
куче щяло да ближе героинята на филма.Страшно циничен текст и мръсотии.
Одобрение 2 от 11 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

обичам театъра
27.03.2016 22:52 ч


10
Страхотно е! Гледах тази постановка зимата на 95 та (ако не ме лъже паметта), в самото начало на този 22 г. маратон. Тогава Дони и Момчил ,исля че бяха, заедно с Ивайло Христов.
Удоволствие беше! Дай Боже след 20 г. пак да я играят и пак да отида!
Одобрение 13 от 16 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

фен на Мелпомена
23.01.2016 13:17 ч


9
Чудесно представление!!! Ивайло Христов-ВЕЛИКАН!!!Откритието за мен е Коцето-Калки. Дони, съвсем леко трябва да намали децибелите и всичко ще бъде перфектно!!!
Одобрение 4 от 5 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Лили
22.01.2016 15:19 ч


8
Тази постановка няма никаква стойност за мен. Разочарована съм. Едва изчаках края.
Одобрение 4 от 10 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Ивван
08.04.2014 01:52 ч


7
21 години!! Еми за да се играе 21 години на пълни салони... .ЯВНО СИГРУНО Е ХУБАВО.... тампони може в комплексирания селски мозък да си сложиш. ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ в рападащата се разпърдяла трупа алкохолици в армията. Да отидеш на представление и да гледап ПИЯНИЯ ЛАСКИН в Шекспир как говори с розови очила за Б. Борисов и си прави смешки.. ЖАЛКА ИСТОРИЯ! Секс, наркотици и рок. рол е единственото хубаво представление което съм гледал там напоследък. Евала че след толкова години не са се отпуснали пичовете!
Одобрение 16 от 20 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Силви Милчева
24.01.2014 19:58 ч


6
Ще започна така: Постановката хареса ли ми? Отговор: ДА, но... Преди да закупим билети за тази пиеса прегледахме коментарите и не разбрахме абсолютно нищо... Мненията са твърде противоречиви, всъщност такава е и тази театрална постановка на Ерик Богосян. Секс, наркотици, рокендрол - странно съчетание между моноспектакъл и рок концерт. Пиесата не е подходяща за малки деца и хора възмущаващи се от вулгарни изрази (нещата се назовават с истинските им имена), също така трябва да отбележа подобно на концерт липсва типичната театрална тишина.
Блестяща актьорска игра на Ивайло Христов, образа му преминава през няколко метаморфози - скитник, рок певец, бизнесмен, богаташ (може да съм изпуснала някой образ). Актьорът преминава от роля в роля, показвйки късчета от живота на изброените персонажи, тясно свързани един с друг (с различни ценностни системи, но общо виждане за обществото с неговата поквареност, показност или мания за величие). Монолозите на Ивайло Христов са изпълнени с порции смях, заливащи ни от сцената, има и заигравка с публиката (предполагам това е и причината всяко представление да е различно спрямо останалите). Началото и краят на пиесата са свързани със съдбата на клошар, който от една страна е пълен антипод на останалите роли, а от друга показва, че да си нормален излиза скъпо.
Цялата пиеса е съпроводена с рок парчета изпълнени много добре от Коцето - Калки и Дони.
Одобрение 24 от 27 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Валда
06.01.2014 18:00 ч


5
Най-доброто представление!!! Гледали са го моите родители,преди да се родя,а сега и аз. Велики са!!! Критиката за децибелите е неуместна,защото в заглавието се съдържа думата рокендрол.Рокендрола е дързък и силен. Ако пиесата се казваше Любов,Коктейлчета и Валс,може би щеше да е основателно звука да гали ухото. А псевдо е всеки критик,но не и хора,пълнещи толкова години залите. Обичам ги!!! :)
Одобрение 22 от 29 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Виктор Паси
05.01.2014 19:26 ч


4
Непременно си вземете тампони за ушите, ако не искате да Ви счупят глават с нечовешки децибели!
Това е компенсация на псевдо музиката на Калки и Дони.
Одобрение 7 от 21 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


12


3.44/6
( 198 гласa )
Вашата оценка за Секс, наркотици, рокендролПокани твой приятел на " Секс, наркотици, рокендрол "

От:
Получател:
Текст:
Гледайте на:

Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 75 коментара
 Живак 41 коментара
 Операцията 39 коментара
 Страхотни момчета 37 коментара
 "Много шум за нищо" 36 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Записки на един луд 31 коментара
 Ревизор 31 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 727 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 42 верни от 42 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
3.
8.
Живак 282251
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker