Комедийният театрално-музикален спектакъл „Двамата невронци и Филхармонията“ ще гостува в Бургас на 13-и юни. Постановката ще се играе на сцената на Летния театър от 20 ч. Текстът е написан от Рашко Младенов , а всички музикални разработки са на Константин Цеков. В спектакъла звучат Чайковски, Бах, Равел, Бетовен, Григ, Гершуин, Джоплин, Брегович, Римски-Корсаков, Клайдерман и много други. Това е вечният разказ за приятелството, за спомените и за тъгуването по изгубената младост. Това е приказка за музиката като лечител на самотата и като универсалния език.

Рашко Младенов и Константин Цеков пресъздават чрез музиката живота на двама пенсионери, живеещи в старчески дом. Останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са запазили. Героите са облечени в своите характери, чиято сила и воля за живот ги извежда извън постановката, в реалността.

Големият наш певец Орлин Горанов присъства в спектакъла като гост, вписвайки се в драматургията като редови тромпетист на оркестъра. Твърде късно диригентът на оркестъра открива, че това е самият Орлин Горанов. Знаем жанровото разнообразие в творчеството на певеца и неговото вписване в този забавен концерт – спектакъл доказва богата му палитра от изразни средства.

Представлението е играно на всички български театрални фестивали през 2013 година. Получава награди от фестивалите във Враца и Шумен. Селекционирано е за руския фестивал „Золотой Витязь” през 2014 година.

Рашко Младенов е български театрален и кино актьор, директор на ДТ „Никола Вапцаров“ Благоевград. Автор е на музиката за спектаклите „С любовта шега не бива” от Мюсе, „Приказки” от Киплинг, „Кръчмата под зеленото дърво” и др.

Константин Цеков пък е известен с музиката към нашумелия филм на Димитър Митовски “Мисия Лондон”. Негово дело са множество аранжименти на песни от български композитори, композитор на редица песни от репертоара на изтъкнати поп певци.    

Постановката на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград гостува в Бургас по покана на Маруся Русева  и „Арт Ателие“. Билети можете да намерите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.