Театрални новиниЦентър за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” - програма май 2014

26.04.2014

7 май (сряда), 18.00 ч. – откриване
7-30 май, всеки работен ден от 10.00 до 17.00 ч. без събота и неделя
зала „Безименна”, зала „Гъливер”
Курортите след падането на сезона/Стената
фотоизложба с куратор Никола Михов
Изложбата включва снимки и архивни материали от емблемaтични морски курорти в България и Хърватска, както и серия на фотографа Никола Михов, заснета специално за проекта.
Вход свободен

7 май (сряда), 18.00 ч. – откриване
8, 9 май (четвъртък, петък) от 10.00 до 17.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Един ден
фото изложба

Си Ви Ес – България (www.cvs-bg.org) и Мулти Култи Колектив ви канят на изложбата „Един ден”, която представя един ден от живота в Йордания през две различни гледни точки. Един ден в Заатри - втория по големина бежански лагер в света, на границата между Сирия и Йордания. Един ден извън Заатари - потопени в многообразието и колорита на тази екзотична държава. Един ден зад и отвъд оградата на войната. Един ден, в който можеш да си дадеш сметка, че ако нещо не се случва пред очите ти, то не означава, че не се случва. Един ден... разказан през погледа на двама доброволци, участвали в проекта „Pathfinder mission” - международна инициатива за мост между европейски и йордански организации, работещи с бежанци. Изложбата се открива под „съпровода” на уханни традиционни ястия от Близкия изток, приготвени от майстор готвача на ресторант „Ашурбанипал” (http://multikulti.bg/map/spot/ashurbanipal/). Изложбата е представена от авторите и участници в проекта.
Вход: 3 лв.

7 май (сряда), 19.00 ч.
Червена зала
After the Fall - Модерното наследство на крайбрежната архитектура и урбанизъм в България и Хърватия
 
 
дискусия и представяне на книгата Holidays after the Fall – Seaside Architecture and Urbanism in Bulgaria and Croatia (автори: Елке Байер, Анке Хагеман и Михаел Зинганел (Берлин, Виена), изд. къща jovis, 2013)
Какво се случи със соц курортите в две от най-популярните морски ваканционни дестинации в бившия Източен блок — България и Хърватска? Какво беше преди? Всеки летен сезон, обляните в слънце брегове на България и Хърватия се превръщат в гъсто населени, интензивно експлоатирани горещи точки на туристическата индустрия. Различни архитектурни и урбанистични стратегии за планиране са следвани от средата на 50-те години на ХХ век. В началото основната задача е била създаването, а по-нататък развитието на модерни ваканционни дестинации. Тези курорти устояват десетилетия като скелет на социалния туризъм в социалистическата държавност… а днес остават под формата на руини или стават неразпознаваеми заради прекомерните си трансформации в обстановката на ожесточаващи се протести срещу застрояването на крайбрежието. С участието на Елке Байер, Анке Хагеман и Михаел Зинганел (Берлин, Виена), Никола Михов (София/Париж), фотограф и доц. Елена Димитрова, архитекти и историци, представител на ИКОМОС България. На английски и български език.
Вход свободен 

8 май (четвъртък), 19.30 ч.
26 май (понеделник), 20.00 ч.

зала „Пеша Николова”
Сдружение „Театър вятър” представя:
Кафка квартет
спектакъл по миниатюри на Фр. Кафка
Идея и режисура: Валерия Вълчева; сценография и костюми: Ния Михайлова; музикален консултант: Мария Палиева; актьори и музиканти: Павлин Петрунов, Христо Ушев, Мартина Митева, Борис Добрев; музикални импровизации по произведения на Добри Палиев, Зигфрид Финк, Джон Кейдж и др.
„ - Не знам!, – извиках без звук – Нищо не знам. Ако не идва никой, значи никой не идва. На никой не съм сторил зло. Никой не ми е сторил зло, никой обаче не иска да ми помогне. Абсолютно никой. И все пак не е точно така. Само дето никой не ми помага. – иначе с тези абсолютно никои не би ни било зле. С най-голямо удоволствие бих направил излет – в компанията на тези абсолютно никои – и защо не. Естествено в гората – къде иначе? Как се блъскат тези никои един в друг. Колко много разперени и хванати под ръка ръце, колко много крака, на малки крачки един от друг. Разбира се, всички са във фракове. Криво-ляво, напредваме. Вятърът минава през пролуките около крайниците ни. В планината гърлата ни ще се отпуснат! Истинско чудо е, че не пеем.” Фр. Кафка. Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на Културата и със съдействието на САМСИ (Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство). На български език. Времетраене: 100 мин.
Вход: 10/8 лв.
 
10–31 май, всеки работен ден от 10.00 до 17.00 ч. без събота и неделя
зала „Пеша Николова”
Фондация „Работилница за граждански инициативи“ представя:
Комикси за равнопоставеност
изложба
Изложбата включва 32 комикса, участвали в Първата Европейска награда за най-добри непубликувани комикси от автори с мигрантски произход, събрани в три категории – Стереотипи, Борбата срещу расизма, Истории за миграцията. Проектът „ComiX4 = Комикси за равнопоставеност” има за цел да насърчи междукултурния диалог за борба срещу расизма в Европа и да постави на дневен ред културното движение срещу ксенофобия сред младежите, с участието на мигрантите. В рамките на изложбата се провежда и уъркшоп за младежи по темата. Водеща организация в проекта е Africa e Mediterraneo, Италия, с партньори: Фондация „Работилница за граждански инициативи“ България; NGO Mondo, Естония; ARCA, Румъния; Grafiskie stasti, Латвия; и асоцииран партньор Hamelin Associazione Culturale, Италия. За повече информация: www.comix4equality.eu.
Вход свободен
 
12 май (понеделник), 19.00–21.00 ч.
Червена зала
Сдружение „Агролинк” представя:
Семенца в земята и в сърцата (документален филм на Сдружение „Агролинк” и ТВ „Алма Матер”, България, 2014, 25 мин.; реж.: Андрей Волкашин)
премиерна прожекция, последвана от дискусия
Първият филм в България за биоградинарство дава нов поглед на биоземеделието и биоградинарството. Може ли то да бъде и в града? Може ли да бъде начин за създаване на ново отношение към храната, околната среда и природата? Био градинарството за деца, от току-що проходилите до юношите, отваря нови прозорци в един свят доминиран от технологиите. Децата се нуждаят не от пластмасови токсични играчки, а от свежия въздух на съзидателното изкуство на цветното био градинарство. Практиките в градината могат да дадат забавления, както и знания за света около нас. Учейки децата да имат техен собствен опит в градината, големите преоткриват и себе си. Заедно с децата те отглеждат семена на надеждата. Филмът е с участието на деца с увреден слух и от Валдорфското училище в София.
Прожекцията е предшествана от фотоизложба Семенца в земята и в сърцата (откриване - 17.00 ч.) - рисунки, разсади на билки и цветя, био сладки, направени от децата с увреден слух от училище „Проф. Дечо Денев”, са представени пред и в Червена зала. Всички тези неща могат да се купят като дарение на децата за каузата „Биоградинка” в училището. С участието на Светла Николова (председател на Сдружение „Агролинк”), Андрей Волкашин (режисьор и сценарист), Милен Атанасов (журналист в БНТ), Людмила Атанасова (Фондация „Помощ за благотворителността в България”), Илияна Захариева (директор „Корпоративни комуникации” на Мтел). Водещ: Марк Босани. Поканени са преподаватели, доброволци в биоградинката в училището, медии, биоземеделци, хора, работещи в биопазара. Филмът и дебатът са на български език.
Вход свободен
 
14 май (сряда), 19.00 ч.
Червена зала
Имунизираното тяло
шестнадесети дебат от серията „Биоетика и биоправо: Осмели се да питаш”, организирана съвместно с д-р Стоян Ставру (www.challengingthelaw.com/iniciativi/diskusii-bioravo).
Тялото крие биологични опасности - опасности, които застрашават обществото и предизвикват усилията му за превенция. Заразните болести са били причина за сериозни социални сътресения. Чрез заразата невидимото тяло се е появявало като пречка за общността, изискваща разделяне, изолиране и дори премахване. За да запази себе си, общността се нуждае от изграждането на система от предпазни мерки. Една от тях е имунизацията. Изграждането на имунитет срещу „чуждите елементи” е основна предпоставка за поддържане на хомогенността и целостта. Имунизацията може да бъде разгледана и в един по-широк смисъл, който засяга не само тялото, но и идеологията на общността. Така започват и въпросите... С участието на доц. д-р Светлана Събева и Евгени Григоров.
На български език.
Вход: 2/1 лв.
 
15 май (четвъртък), 20.00 ч.
Червена зала
Нашето последно па де дьо
пърформанс
по Галина Борисова; идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер; драматург: Ани Васева; живопис: Борис Делчев; фотограф: Деница Русева; ПР: Миалена Халваджийска
„Нашето последно па де дьо” по Галина Борисова не е нито копие на оригинала, нито „авторска интерпретация”, а оригинал-фантом, мутация на изходното произведение. Може ли интерпретацията да бъде нова творба? Ива Свещарова и Вили Прагер открояват специфични черти от творчеството на хореографа-мутант (както тя сама нарича себе си) Галина Борисова, присвояват ги и ги трансформират. Кражба ли е това или отдаване на почит? Обективен портрет или субективна интерпретация? Дали иронията отслабва или усилва драматизма? И как изобщо може да се прави представление за „жив класик” без при това той да бъде превърнат в музеен експонат? Или може би представлението за него е представление за нас? „Ако Петипа ни беше видял, „Умиращите лебеди” щеше да е дует, още преди на Фокин да му хрумне да прави соло”. В представлението са използвани три хореографии на Галина Борисова от „Търсейки Версавия“ (2001 г.), „Alfred’s best friends“ (2003 г.) и „Хуанита Хилдегард Бо“ (2004 г.). Представлението се осъществява с подкрепата на Министерство на културата и фондация „Етюд“, в партньорство с Център за култура и дебат „Червената къща“. Специални благодарности на: Галина Борисова, Гьоте – институт в България и клуб за социални игри „Каркасон“.
Вход: 7 лв.
 
16 май (петък), 20.00 ч.
Червена зала
Космонавт
текст: ghostdog; режисьор: Анна Данкова; в ролята на Комарова: Ива Свещарова; гласът на Комаров: Огнян Голев; глас „Ръководител полети”: Пламен Димитров; звук: Пистамашина; сценография: Станимир Генов; стайлинг: Станислава Янакиева
„Космонавт” е мултижанров театрален проект, реализиран със средствата на движенческия и предметния театър, звуковата инсталация и радиотеатъра. Представлението възстановява неуспешния полет на космическия кораб „Союз-1” през 1967 г., по време на който руският космонавт Владимир Комаров умира. Владимир Комаров е съветски военен пилот, инженер и космонавт. Един от най-опитните и квалифицирани членове на първата група съветски космонавти. Той е първият човек, летял в космоса два пъти, а също така и първият загинал по време на космически полет. Валентина Комарова е съпруга на Владимир Комаров. Те се оженват през 1950 година, имат две деца: Евгени и Ирина. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на агенция за недвижими имоти „Явлена”. Благодарности към Митко Хаджиев, Марта Събева, Момчил Тасев, Виолета Витанова, Вадим Арбузов.На български език. Времетраене: 60 мин.
Вход: 8/6 лв.
 
20 май (вторник), 20.00 ч.
Червена зала
Студио за документален театър „Вокс Попули” представя в поредицата „Невидими“:
Невидими №2: Фу
вербатим спектакъл
Гледам го, а не го виждам - затова го наричам невидимо.
Слушам го, а не го чувам - затова го наричам беззвучно.
Пипам го, а не го улавям - затова го наричам мъничко.
Срещам го, но не му виждам лицето. Следвам го, а не му виждам гърба.
Във втория си спектакъл от поредицата „Невидими“ екипът на Вокс Попули събира разкази на китайци живеещи в България в един опит да разкрие неизвестния и безкрайно любопитен свят на китайската общност в България. Искаме да разберем как тези хора се чувстват в България, по какъв начин възприемат нашите традиции и спецификите на средата и как срещата на двете култури са въздействали върху тяхното развитие като личности върху посоката на жизнения им път. На български език.
Вход: 8/6 лв.
 
21 май (сряда), 18.30 ч.
зала „Пeша Николова”
Музикално общество „Александър Скрябин” в България в сътрудничество с „Арт-панорама” представят:
Вечери на камерната музика
Рихард Щраус (1864-1949) – клавирно творчество
Изпълняват млади пианисти от класа на акад. проф. д-р Атанас Куртев, НМА „Панчо Владигеров”
В програмата: Пет пиеси ор. 3, „Настроения и картини” ор. 9, Соната ор. 5
Изпълняват: Колина Вълкова, Александър Лиалиос, Паскал Паскалев, Станислав Караманов, Анжела Шмидт (Германия), Атанас Куртев. За първи път у нас прозвучават интегрално ранните пиеси за пиано на бележития немски композитор, автор на симфоничните поеми: „Дон Кихот”, „Веселите приключения на Тил Уленшпигел”, „Смърт и просветление”, „Тъй рече Заратустра”, „Животът на героя”, „Дон Жуан”, „Алпийска симфония” и др.
Вход свободен
 
21 май (сряда), 20.00 ч.
Червена зала
Театрален колеж “Любен Гройс” представя:
5момченца.si
от Симона Семенич
постановка: проф. Елена Баева; превод от словенски: Людмил Димитров; сценография и костюми: Виктор Георгиев; музикална картина: Стефан Христов; с участието на: Виктория Радева, Йоланда Михайлова, Дарина Стоянова, Елена Атанасова, Сабина Коен
Текстът на Симона Семенич без романтика и разкрасяване ни въвежда във времето на детството. В игрите на пет момченца, които веднъж седмично се срещат в запустяла къща, получаваме непосредствена и точна картина на семейния живот на всеки от тях, както и по-широка представа за обществените реалности. Блаж, Юрий, Денис, Вид и Крищоф са на по десет и единадесет години и техният свят е светът на компютърните игри, плейстейшън и телевизията. Докато се правят на супергерои като Супермен и Спайдърмен, разиграват и различни обществени роли и отношения (мъж-жена, дете-възрастни, хомосексуален - хетеросексуален, привърженици на Харе Кришна - католици...), през които се отваря полето на неусетното насилие. Изпълнението на пет възрастни актриси на сцената е предназначено за възрастната публика, отговорна за поддържането и насърчаването на обществения контекст, в който петте момченца живеят. Симона Семенич е двукратна носителка на най-голямата словенска награда за драматургия - Грумовата награда: през 2009 година за „Пет момченца” и през 2010 за „24 часа”. На български език. Времетраене: 70 мин.
Вход: 8/6 лв.

22 май (четвъртък), 20.00 ч.
Червена зала
Извънредно! „Ангелите на Касиел“ представят:
Crazy in Love - една вечер за глас, кино, любов и вино
концерт на Силвия Станоева (вокал), Васил Пармаков (пиано), Блаже Димитров (китара)
Гост звезда: Иван Юруков
Първа част: Силвия Станоева е едно от откритията на театралната сцена за 2013 година. Награда „Икар” за дебют, награда за главна женска роля на фестивала за малки камерни форми за спектакъла „Клер Мадам Соланж”, номинация за награда „Стоян Камбарев” Този път към пианиста Васил Пармаков се присъединява и Блаже Димитров (Македония) - известен в Европа с провокативните си DJ сетове. Втора част: Актьорът Иван Юруков ще представи няколко свои независими късометражни филма: L.I.Dylle., Spaghetti, Illusion с участието на Иван Бърнев, Йосиф Шамли и др. Иван Юруков е известен с великолепните си превъплащения в редица театрални постановки. Две години подред получава номинации „Аскеер“ в категорията изгряваща звезда. През 2008 г. получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура. Участва и в няколко филма. Иван Юруков е съмишленик и участник в концертите „Фортисимо фест“, създадени от диригента Максим Ешкенази. Късометражният филм „Лора“, на който е режисьор и оператор, печели феста „Синемаспорт“ през 2007. През 2008 г. с късометражният филм „Луизет“ Юруков печели две награди на същият фестивал. След събитието актьорите канят публиката на разговор, полят с вино! Очакваме ви! На български език.
Вход: 12/8 лв.
 
24–30 май
Червена зала
Фестивал – лаборатория NEDRAma-internatonal
24 и 25 май (събота и неделя), 10.00–22.00 ч.
София преди и сега
уъркшоп
Уъркшопът разглежда поставянето на документален спектакъл, като акцентира върху работата с пространството.
За предварително подбрани участници

27 май (вторник), 10.00 ч.
София преди и сега
Първо показване на резултати от уъркшопа с младите режисьори и дискусия с публиката.
На български език.
Времетраене: 90 мин.
Вход свободен

27 май (вторник)
Ден на студио за документален театър „Вокс Попули”
18.00 ч.
Яце форкаш

вербатим спектакъл
„Яце форкаш“ на родопски диалект означава „много бързаш“ и е заглавие на второто вербатим представление на „Вокс Попули”, построено върху интервюта, разкази и песни, които екипът събира на експедиция в Родопите през август 2012. „Яце форкаш“ е сценичен разказ за изчезващите неща – автентичния фолклор, родовата памет, селския живот и връзката на модерния човек с корена му.
На български език. Времетраене: 75 мин. Вход: 8/6 лв.

20.00 ч.
Невидими №3: Дом
Трета част от емблематичната поредица „Невидими”. Със средствата на театралната документалистика, изследваме темата за хората, които по една или друга причина са попаднали в състояние на бездомност и така са се декласирали от социалната карта. На български език.
Времетраене: 90 мин.
Вход: 10/6 лв.

21.30 ч.
Документалният театър – театър на отговорността

дискусия
С участието на Неда Соколовска, Ирина Андреева, Борис Зафиров, Милко Йовчев и Мадлен Чолакова. Водещ: Милена Михайлова.
На български език.
Времетраене: 60 мин.
Вход свободен

28 май (сряда)
Ден първи на театър „Реплика”
12.00 ч.
Ние сме боклуците от Източна Европа

театрален документален проект
режисьор: Георг Жено; с участието на Боряна Пенева, Милко Йовчев, Ирина Андреева, Ина Георгиева, Ивайло Драгиев, Благой Бойчев, Тони Карабашев
Това е много лично представление на актьорите. Разказ с историите на техни близки приятели, техните лични истории и истории на други хора, които те приемат като лични, защото актьорите разпознават себе си в живота на тези други хора, разпознават цялата ситуация в България и се опитват да разсъждават върху това в представлението. Спектакълът се реализира с подкрепата на Гьоте-институт България. На български език. Времетраене: 140 мин. Вход: 8/6 лв.

16.30 ч.
Мечтата на Наташа
от Ярослава Пулинович
драматичен опит на реж. Ованес Торосян; превод Азалия Саркисян; с участието на Александър Томов, Ася Димитрова, София Рухова, Милена Ерменкова
Разпръсквайки звезди, безкрайността създава огнена пропаст. Тъгува Бог, ликува вечността, разлиствайки дните на календара.
На български език.
Времетраене: 90 мин.
Вход: 6/4 лв.

19.00 ч.
Двама бедни румънци, които говорят полски
интерактивно театрално представление по мотиви от едноименната пиеса на най-популярната млада полска драматуржка Дорота Масловска
Режисьор: Георг Жено; художник: Лили Джагарова; с участието на: Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Благой Бойчев, Боряна Пенева и Милко Йовчев
 „Само ако покажеш раните си, те могат да бъдат излекувани! Ако ги скриеш, никой не може да ги излекува!” (Йозеф Бойс) Представлението се осъществява с подкрепата на Полски институт София.
На български език. Времетраене: 80 мин. Вход: 10/8 лв.
29 май (четвъртък)
Ден втори на театър „Реплика”
с участието на Сдружение “По действителен случай”

13.00 ч.
Хубава си мила моя

Tеатрален спектакъл по мотиви от сценария на едноименния филм на Георги Дюлгеров.
Режисьорски дебют на Благой Бойчев; сценография: Пламена Дичева; видео: Алекс Самунджи и Павлина-Калина Церовска; с участието на: Боряна Пенева, Петя Бойчева, Мариана Бонева, Милко Йовчев
На базата на документални интервюта с проститутки при срещата им с нашето въображение, е създаден спектакъл за „утайката” на обществото. Историите на тези момичета ни карат да погледнем през друга перспектива на тяхната вина и нашите отговорности. На български език. Времетраене: 90 мин.
Вход: 10/8 лв.

17.00 ч.
Животът се получи

от Павел Пряжко (Минск, Белорусия)
Режисьор: Алексей Ершов (Москва, Русия-дебют на професионална сцена); сценография: Лили Джагарова (София, България); aсистент-режисьор: Доротея Белчева; превод: Василка Бумбарова; художествен ръководител на проекта: Георг Жено; с участието на актьорите от театър „Реплика”: Ивайло Драгиев, Милко Йовчев, Благой Бойчев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Ина Георгиева, Боряна Пенева, Ованес Торосян
Театър „Реплика“ представя за първи път в България текста на един от най- известните и най – награждавани, съвременни автори в Русия. „Заглавието на пиесата не предполага нито ирония, нито сатира, аз съм пределно честен в утвърждаването на това, че животът на моите герои се е получил. Просто хората, за които пиша, по друг начин гледат на живота и критериите им за щастие/нещастие са други.” Павел Пряжко.
На български език.
Времетраене 60 мин.
Вход: 8/6 лв.

20.00 ч.
Идентичност

проект на сдружение “По действителен случай”
Автор: Ирина Голева; с участието на: Ирина Голева, Огнян Голев и Христина Белева (гъдулка); костюми: Велика Прахова; инструктор по народни танци: Виктория Керин
Проектът „Идентичност“ проверява взаимодействието между съвременността и традицията. Експериментира с равнопоставеността между средствата на пърформанса и фолклора (народни танци и народна музика), едновременно създавайки пространство за гледни точки.
На български език.
Времетраене 40 мин.
Вход: 8/6 лв.


30 май (петък), 10.00–16.00 ч.
София преди и сега
Представяне на резултатите от уъркшопа с младите режисьори.
6 ескизи на бъдещи спектали. Определяне на победителя в конкурса от уъркшопа за режисьори. Трима млади режисьори от България и трима млади чуждестранни режисьори показват резултата от съвместната работа с актьорите от театър „Реплика“. Предмет на тяхната работа е документално представление на тема: „София преди и сега”.
На български език.
Вход свободен

18.00 ч.
Документалният театър в Европа

лекция на Моли Флин (Великобритания)
Моли Флин е докторант в университета в Кеймбридж и изследовател на руския документален театър на 21 век. Една от темите, върху които работи, е спомените и драмата на паметта в документалния театър на Русия днес. Изучавала е актьорско майсторство в „Experimental Theatre Wing” в Ню Йорк и в Санкт Петербургската театрална академия. Тя е съосновател на клона на нео-футуристите в Ню Йорк, където е работила като aвтор, режисьор и изпълнител на знаковото за трупата представление „Too Much Light Makes the Baby Go Blind”. Други забележителни изяви включват ролята на Лизи Бордън в „Cabaret Murderess”, редица роли в спектакъла ‘’Тerezin: Children of the Holocaust” и Герда в постановката на театър „Joseph Beuys” – “Legacy of Silence” (2010). Съавтор на проекта на NEdrama – „Линди танцува блус”.
На английски език.
Времетраене: 60 мин.
Вход свободен
 
19.30 ч.
Дискусия
със създателите, актьорите, режисьорите и кураторите на театър „Реплика”. С участието на театрални критици, артисти и културолози за идеите и реализацията на програмата на театъра, за времето и театъра, за шанса на младите в театъра, за новите форми и създаването на своя публика. Модератор: Ана Ангелова (известна българска журналистка и водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва с култура”).
На български език.
Времетраене: 60 мин.
Вход свободен
 
 
21.30 ч.
Линди танцува блус
Спектакъл на Моли Флин (Великобритания) и Георг Жено (Германия); режисьори и изпълнители: Моли Флин и Георг Жено
Театрален документален спектакъл на интердисциплинарна театрална лаборатория NEDRAma и фондацията Джудит Е. Уилсън при Университета в Кеймбридж за престъпленията на американските войници в Иракските затвори.
На английски език.
Времетраене: 40 мин.
Вход: 6/4 лв.

29 май (четвъртък), 21.00 ч.
зала „Гъливер”
Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни” представя:
Рея
мултимедиен спектакъл
идея и режисура: Петко Стоянов; текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова; видео-арт: Никола Налбантов; звук: Тодор Стоянов; озвучаване: Ясен Тошев MULTISOUND; координатор: Катрин Хрусанова; ПР: Миалена Халваджийска; участва: Надежда Панайотова; глас: Здрава Каменова и Кирил Бояджиев
Моноспектакъл по пиесата на Петко Стоянов и Здрава Каменова. Авторска интерпретация на актуалните въпроси и проблеми на съвременното общество. Представлението залага на връзките между околната среда, икономическото развитие и мястото на социалния индивид. Проектът е финансиран от Министерство на културата и Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.
На български език. Времетраене: 60 мин
Вход: 8/6 лв.

 
Постоянната експозиция на скулптури на Андрей Николов в Червената къща, осъществявана съвместно с Националната художествена галерия, е затворена.

Вижте повече за сградата и за Андрей Николов на сайта на Червената къща www.redhouse-sofia.org.

Имате идея как да се подобри или разнообрази програмата на Червената къща? Имате интересна тема, за представянето на която смятате, че си заслужава да се организира събитие? Коментари, впечатления, предложения и въпроси по програмата на Червената къща можете да изпращате на info@redhouse-sofia.org.
Центърът за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” e проект на фондация „Гъливер клиринг хауз”. Червената къща е създадена със съдействието на програма МАТРА на Министерство на външните работи на Холандия, Принц Бернард Фонд и Институт „Отворено общество” – София. Основен партньор на Червената къща е фондация „Комунитас”. Червената къща работи с подкрепата на грантове от Фондация „Америка за България” и Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа CEE Trust.
Програмен екип: Антоний Дончев, Десислава Гаврилова, Ирина Недева, Николай Нейков, Стефан Кръстев, Цветелина Йосифова
Техническа и организационна подкрепа: Александър Борисов, Георги Камбуров, Eли Филипова, Ивайло Александров, Катя Испорска, Мила Пейкова, Ренета Иванова, Симеон Иванов, Симеон Цончев, Юлиана Наскова
© Червената къща 2014
всички новини от Център за култура и дебат "Червената къща" »

профил на Център за култура и дебат "Червената къща" »

всички новини октомври » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker