Театрални новиниПрограма Art Space 28.09 – 05.10.2012 г.

26.09.2012

Програма Art Space 28.09 – 05.10.2012 г.

28 септември, петък

19:00 ч. Pop&Rock Meet Jazz II - проект на дует Jazz Orpheus & Славена Даскалова - акустична китара и вокал, гост Алекс Линарес – перкусии

Славена Даскалова – вокал

Славена Даскалова е учила в музикална академия СИАНО в Италия, където участва на различни сцени, включително като гост – изпълнител на конкурса “Re e Regina del castello”. През следващите 4 години продължават и студийните проекти в Радио Донна, както и съвместни записи s DJ Роберто Пинна. Учи в НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за драматичен и музикален театър. Участва в различни продукции включително филма “Ад либитум” (продукция на БНТ), музикални спектакли "Момче за продан”, “Прослушване” с режисьор проф. Б.Атанасова и в “Новата примадона” – режисьор проф. Н. Сейкова и в "Спящата красавица". През декември влиза в класацията “BG ТОП 100” с песента “Внимавай!” - музика и текст Явор Кирин, аранжимент Емил Бояджиев. Следват участия на различни сцени из страната с групите “Bangs”, „Drinks”, “Да!”, както и много други различни музикални проекти. Понастоящем работи заедно с артиста Jazz Orpheus над различни музикално-сценични продукти.

Jazz Orpheus - акустична китара

Jazz Orpheus (Петър Петров');return false;" onmouseout="hideToolTip()">Петър Петров) завършва НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Бургас с цигулка и продължава обучението си в НМА. Там са и първите му сериозни срещи с джаз музиката. Участва в различни концерти с джаз музиканти като Христо Йоцов, Милчо Левиев, Венци Благоев, Димитър Димитров');return false;" onmouseout="hideToolTip()">Димитър Димитров, Юлиян Янев и др. Свирил е в различни групи, включително “Mango Duende”, “Blue Hour” заедно с певеца Алекс Линарес. Организира авторски концерти съвместно с пианиста Юлиан Янев. Работи като студиен музикант във Vinyl studio, където записва за Етиен Леви, Деси Добрева, Хале Казак и др. 
През последните няколко години Jazz Orpheus работи по нови авторски проекти („Посветено на...“ и „Fivefold Schizophrenia“). През 2011 заедно със Славена Даскалова създават проекта „Pop & Rock Meets Jazz”.

Алекс Линарес – перкусии

Алекс Линарес е от Перу. В България работи повече от десет години. Алекс е млад певец и музикант с няколко проекта зад гърба си в Лима, където се е изявявал както в латиноамериканската музика, така и на пънк и алтернативната сцена. През последните години Алекс Линарес работи с Манго Дуенде, Tan Go Go и Blue hour.

 • цена на билетите: 8 лв.


29 септември, събота

11:00 – 16:00 ч. Работилница „Всички керамични техники в два дена” I – грънчарско колело, пластика, глина и калъп, какво може да направим от шамот и полимерна глина с майсторите на А.Р.И.З.7, художникът Захари Иванов и керамиците Албена Джокова, Елизабет Петрова и Женя Райкова

вход свободен


19:00 ч. Концерт на Мерудия & NRG_D, с подкрепата на Samity и Shaka Bo

19:00 Shaka Bo (dj set)

19:30 NRG_D (live)

20:20 Мерудия - авторска музика, Samity зад пулта

21:30 Samity (live dub mix)

Мерудия е reggae банда, която миксира похвати от този стил с разнообразни влияния от други жанрове. Бандата е позната на реге аудиторията с колаборацията „Помни” (с участието на Zafayah и Ndoe). Последният сингъл на Мерудия е „Знаеш ли”.

NRG_D е reggae изпълнител и продуцент, който стартира  с  "New Relation Generation Dub" през 2007. Той е част от reggae-dub бандата "GangJah Army", както и великотърновския музикален лейбъл "Hill Homiez". В момента работи с  български и чуждестранни изпълнители и продуценти.

Samity е сред първите представители на dub-сцената у нас и чест съучастник на концертите на Мерудия. На Art Space ще превземе пулта и ще нанася съответните dub* детайли към живото изпълнение на Мерудия, след което следва самостоятелна live dub сесия, която включва парчета от очаквания в рамките на следващите няколко месеца дебютен албум на артиста.

Shaka Bo е сред ветераните на родния reggae-selector-ски отбор. Винаги носи в торбата свеж трак.

*Dub - музикален стил, развил се на базата на Reggae. Характерен е с екстремната злоупотреба c ефекти като реверберация и ехо, както и наличието на масивно количество бас.

 • цена на билетите: 5 лв.

 
30 септември, неделя

11:00 – 16:00 ч. Работилница „Всички керамични техники в два дена” II – грънчарско колело, пластика, глина и калъп, какво може да направим от шамот и полимерна глина с майсторите на А.Р.И.З.7, художникът Захари Иванов и керамиците Албена Джокова, Елизабет Петрова и Женя Райкова

 • вход свободен

17:00 ч –  „С усмивка” - концерт, работилница и изложба, посветени на деца в неравностойно положение и на деца със синдром на Даун. В програмата:

Концерт „В света на мюзикъла, попа и джаза” на млади изпълнители от Музикална студия „Евтерпани” с вокален педагог Аня Краваева и сдружение „Арте либеро” с музикален консултант Галя Павлова

Модерен балет „Китка от поп и хип-хоп” в изпълнение на RD DENS

“Хавайски танц” в изпълнение на „Фейри денс” с хореограф Стефан Илиев

„Зад стобора” - хумористичен диалог на театрално студио към 148 ОУ „Проф. Л. Милетич“ с ръководител Евгения Радоева

Работилница за подаръци на сдружение „Усърдие”, със специалното участие на възрастни хора в неравностойно положение и деца от Дом за сираци "П.Р.Славейков" със синдром на Даун

Изложба на художничките Цвета и Евгения Ботеви от Нациналната художествена академия.

 • вход свободен

19:00 ч. Рожден ден на Ginger Groove - live суинг, акустичен поп и боса нова

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския джаз и мюзикъл, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български унивеситет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

цена на билетите: 5 лв.
 

1 октомври, понеделник

БЪЛГАРСКИТЕ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ ПО СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ

20:00 ч. Бо Сковхус и Красимира Стоянова в ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН на П.И.Чайковски - Холандия, 2011, 151 мин., постановка Щефан Херхайм

 • Опера от П.И.Чайковски
 • Постановка на Нидерланската опера, Амстердам, Холандия - 2011 г.
 • С участието на: Бо Сковхус, Красимира Стоянова, Андрей Дунаев, Михаил Петренко
 • Диригент: Марис Джансънс
 • Постановка: Стефан Херхейм
 • Кралски Концертгебау оркестър
 • Хор на Нидерланската опера, Амстердам
 • Режисьор: Мижел Вермейрен

Описаната от Чайковски като лирична сцена “Евгений Онегин” тук е пресъздадена по впечетляващ начин от холандския режисьор Стефан Херхейм. Диригентът Марис Джансънс, който е майстор на симфониите на Чайковски сега повежда музикалния театър на Амстедам в едно ново преживяване. За изпълнението на българското сопрано BBC Music Magazine написа: “Красимира Стоянова е вълнуваща, едновременно силна и уязвима!”

вход свободен
 

3 октомври, сряда

18:00 ч. Open Air DJ Party - Dance Music с Константин Моев, Блажо Николов и Владимир Лазаров

Когато се говори за съвременна електронна  музика, няма как да не споменем Константин Моев. Той е един от най-обещаващите диджеи на българската електронна и денс сцена. Със забележителен усет за високото качество на музиката и всеки детайл Моев създава своите компилации с енергия, на която не може да се устои. Още от 14-годишна възраст музиката играе важна част от живота му. На 15 години той вече пуска в различни клубове. Само няколко години по-късно той е зад диджейския пулт пред публика от 100.000 човека в Аржентина. Моев определя своя стил като динамичен микс от енергичен  шведски и холандски техно-хауз.

Блажо Николов - FoNk  е роден в Берлин. От много ранна възраст свири на китара, пиано и цигулка. Той събира опит и постига успехи с няколко групи, когато не закъснява и любовта му към електронната музика. Тогава заменя музикалните инструменти с винила и CD DJ плейъри. FoNK започва кариерата си в няколко малки клуба, където благодарение на познанията си в музиката, преплита различни музикални стилове, като тяхното съвременно звучене скоро му печели първо международно участие. Блажо Николов обича музиката и като изпълнител, и като слушател. Той е силно свързан със стиловете фънк и диско, което прави сетовете му разнообразни.  Създава миксове от африканска, латино музика и госпел.                                                                                                    

 • цена на билетите: 5лв.

4 октомври, четвъртък

20:00 ч. One WOmаn  Show на Мария Силвестър, с участието на Мария Каракушева - пиано.

 • цена на билетите: 5лв.

5 октомври, петък

19:00 ч. Концерт на групите Басейн и БГ.з (Български звуци)

Група Басейн ще поднесе авторска музика  в стил рок ен рол, фънк, ейсид джаз, латино

 • Явор – вокал, Росен – китара, Жоро – клавир,
 • Лози – бас, Ивчо – барабани, Качо – перкуси

БГ.з (Български звуци) ще се включи с реге, ска и фънк

 • Бранимир – глас, китара, думи
 • Вело - бас, вокали
 • Елко – китара
 • Виктор – барабани

цена на билетите: 6 лв.
всички новини от ART Space »

профил на ART Space »

всички новини октомври » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker