Театрални новиниЧетири концерта: рок, джаз, суинг, акустичен поп и боса нова

13.09.2012

Четири концерта: рок, джаз, суинг, акустичен поп и боса нова

ЧЕТИРИ КОНЦЕРТА:  РОК, ДЖАЗ, СУИНГ, АКУСТИЧЕН ПОП И БОСА НОВА,   „КЛОУН НА СВОБОДА” ОТ ИТАЛИЯ, РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДОМАШНА КОЗМЕТИКА И БИЖУТА ОТ КАКВО ЛИ НЕ  на ART SPACE   от 14 до 20 септември 2012 г.

За по-леко аклиматизиране с новия работен и учебен сезон ART Space стартира седмицата с много музика на живо, клоуни и работилници.

Група Боксер ще забие яко рок на 14 септември от 20 часа. Емил Костов „Бокси” - ударни, Владимир Мустакерски - бас китара, Недко Пенчев - китара и Борис Симеонов - вокал ще свирят авторска музика и интерпретации на легендарни парчета. Групата се сформира през 2002 година и оттогава до сега създава и записва собствени парчета като същевременно има различни сценични изяви – концертни, клубни и фестивални. Стилът на „Боксер” се е оформил като “хард блус рок”, а заканата е за хард купон.

На 15 септември от 20 часа е концертът на рок бандите Осил Амук и Дуботур.

Дуботур е ретро нестандартен авторски проект на Симеон Германов за експериментална филмова музика за кинолози. Кратките инструментали, неангажиращи с текст, са встрани от очакваните стандарти. Симеон Германов за Дуботур: „Предлагаме старо вино в стари мехове”. Музикантите в бандата са добре познати от други формации: Георги Варамезов е свирил с Милена, „Секта”, с Дони и Момчил; Иво Пешев е познат от „Писта Машина” и „Skitniks”;  Георги Бакърджиев свири с „Дейли ноиз клъб”, а Симеон Германов - с „Бабас & Дядос” - музикант, организатор на концерти със значими каузи и озвучил на редица театрални събития.

Осил Амук е вече добре позната ъндърграунд група в състав: Спартак - бас, китара, саз; Любо - акордеон, бас, китара, саз, вокали; Еленко - барабани и Петко – китара и бас.

Работят в три направления фрагменти, които скоро се очаква да изкристализират и да станат и на албуми: етно-психаделични конструкции, абстрактни инструментали и пиеси с  вокали. „Може би сте чували за животното, наречено Осил Амук, може би - не, а и не сте предполагали за съществуването му. Сега ще размътим локвата, в която се е пръкнало. Във вените му тече инструментално - психаделична революция и деноминация на клиширането. Поради глобалното затопляне и мутацията на видовете, То претърпява постоянни метаморфози.” На 15 септември Осил Амук предизвикват отново феновете си. Заедно с Нели от „Секта” ще изпълнят за тях парчетата „Egg shaped ellie” и „Leave control”, експериментални инструментали.

На 20 септември от 20 часа група Ginger Groove ще празнува първия си рожден ден  с акустичен поп, суинг, боса нова със специфично „джинджър” звучене. Младата, но вече известна акустична формация се събира през есента на 2011 година, обединена от идеята за един нов прочит на любимите си музикални стилове. Боряна Йорданова - вокал, Петър Георгиев - китара и Влади Михайлов – контрабас ще ни изненадат с нови импровизации и ще духнат първата си музикална свещичка.

На 16 септември, неделно, програмата на ART Space е пъстра и жанрово и възрастово.

От 12 часа започват работилниците за малки и големи дами за „Домашна козметика” и „Бижута от всичко”. Светла от „Freen” предлага решение как да изхвърлим консервантите и химията от шкафчетата с козметика и да ги напълним с всичко, което намерим в кухнята. Скраб за тяло - обект на занятието - ще бъде забъркан, освен с любов към кожата и красотата, също и с кафява захар, хималайска сол и куп етерични масла от кайсия до жожоба. За пропусналите летните работилници за „Домашен сапун”, Светла ще даде нагледни съвети в сбит вариант. Майсторите от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7 ще раздават идеи и техники в работилницата „Бижута от всичко”. Изкушените да развихрят фантазията си и сами да изработят украшения ще могат да го направят от всевъзможни материали - керамика и стъкло, полимери, кожа и текстил, метали, дърво, растения и хартия, камъчета и мъниста....

От 17 часа в неделя е „Клоун на свобода” на Театър Нечесарио, Италия - концерт, интерпретиран безспирно от комичните отклонения на музикантите, или клоунада, чудновато подплатена с музика ??

Както подсказва заглавието, представлението е еуфорично забавление и катарзис на трима  чудесни клоуни, обзети от детинско вълнение. От какво? От самата възможност да имат сцена и публика!

Без никакъв диалог - музиката е истинския център на преживяването, като съпътства, подчертава и задава ритъм на всяко действие. Цялостният спектакъл е резултат от продължително музикално пътешествие, което върви напред през най-изумителни акробатики, благодарение на таланта и изключителния комичен инстинкт на Леонардо Адорни, Джакопо Мария Бианкини, Алесандро Мори. Спектакълът е носител на множество международни награди и се представя в рамките на VII Международен фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите", на Столичен куклен театър. Входът е свободен за зрители от 0 до 99 години.

Неделната вечер ще завърши с прожекция на документалния филм „Булевардът” на журналистката Екатерина Генова и режисьора Росен Елезов. История с неочаквано начало и още по-неочакван край за „булевардът с лиричния ритъм” - „Цар Освободител”. Филмът е съфинансиран по Столична програма „Култура” на Столична община през 2012 г. Прожекцията е част от програмата за Деня на София – 17 септември и е с вход свободен.

В понеделник, на празника на София, публиката ще може да види един различен филм за София. "Булеварден роман" е разказът на Благослав Николов и Галина Георгиева за гледната точка на двама фотографи, които имат какво да разкажат през своите обективи за града, за неговото минало, за това как живее днес и какъв го искат в бъдеще. Прожекцията е от 20:30 часа на 17 септември и е с вход свободен.

На 18 септември е новото издание на „Джаз за деца с Венци Благоев” - "The Original Kinder's Hot Five" с Виктор Бенев – вибрафон, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас, Никола Горялов – барабани, Невена Григорова - специални ефекти/перкусии.

 

ПРОГРАМА

14 септември, петък   20:00 ч. Рок концерт на Боксер

 • Емил Костов „Бокси“- ударни
 • Владимир Мустакерски - бас китара
 • Недко Пенчев - китара
 • Борис Симеонов -вокал

вход свободен

15 септември, събота 20:00 ч. Рок концерт на Дуботур и Осил Амук – най-добре се представят те сами:

„Може би сте чували за животното, наречено Осил Амук, може би - не, а и не сте предполагали за съществуването му. Сега ще размътим локвата, в която се е пръкнало. Във вените му тече инструментално - психаделична революция и деноминация на клиширането. Поради глобалното затопляне и мутацията на видовете, То претърпява постоянни метаморфози. В резултат от инкорпорацията наречена Осил Амук + Нели от СЕКТА, се излюпи яйцето на това животно - парчето EGG SHAPED ELLIE. Фрагментарно настоятелно пожелаваме на слушателите му въпроси, а не отговори.“

Дуботур ще пробват да пооригиналничат с филмова музика за кинолози. „Краткостта на композициите лишава благодарната публика от възможността да уцели мястото за аплаузи и обикновено го бърка с това на прекъснато от изненада прозяване. Вероятността да чуете тази музика в турски сериали е едно към гьотере.”

цена на билетите: 6 лв.

16 септември, неделя 12:00 – 16:00 ч. Работилници „Домашна козметика” със Светла от Freen и „Бижута от всичко” с А.Р.И.З.-7

цена за участие: 9 лв.

17:00 – 18:00 ч. „КЛОУН НА СВОБОДА” - представление на Театър Нечесарио, Италия в рамките на VII Международен фестивал за уличен и куклен театър "ПАНИР НА КУКЛИТЕ", на Столичен куклен театър.

„Ако приемем, че клоунът се крие в съзнанието ни – когато се правим на глупаци на улицата, когато се препираме помежду си, когато се влюбим, във всеки забавен аспект на всеки човек, всичко ни забранява да сме сериозни – мисля, че това съществува във всеки човек. Въпрос на решение е дали искаме да го използваме, дали искаме така да живеем живота си, дали искаме да го превърнем в свой професионален живот. В това е голямата разлика и там е заложена трудността.” Жил Дефак

вход свободен
 

20:30 ч. „БУЛЕВАРДЪТ” – България, 27 мин., документален филм на журналистката Екатерина Генова, реж. Росен Елезов, оп. Цветан Недков.  Прожекцията е част от програмата за Деня на София – 17 септември. Филмът е съфинансиран по Столична програма „Култура” на Столична община през 2012 г.

Всеки голям град в света има своите емблематични булеварди. Ако не си минал оттам, все едно не си бил там.

В България няма друга улица, която да е възпята в толкова популярна балада. „Цар Освободител“, или „булевардът с лиричният ритъм“ и преди и сега си остава един от символите на София.

Този филм е за една история с неочаквано начало и още по-неочакван край.  Журналистически и режисьорски разказ за това, как гражданската позиция може да бъде чута от кмета и да промени малка част от действителността. Написаното в стария вестник се превръща в нова градска среда. Кой го прави и през какви перипетии минава е едната сюжетна линия на филма, другата – е с неочакван край.  Защо скулптурата на Радой Ралин не успя да заеме мястото си на изграденият постамент пред Софийския университет и как отново имаше опит за цензура на сатирика. Двете сюжетни линии се развиват в продължение на година и половина, докато цъфтят и прецъфтяват кестени между Орлов мост и Алма Матер.

вход свободен

 

17 септември, понеделник  20:30 ч.  „БУЛЕВАРДЕН РОМАН” - България, 2011, 68 мин., документален

реж. Галина Георгиева и Благослав Николов

Един различен филм за София. Макар понякога градовете да изглеждат просто бетон, отнемащ цялата ни свежест и енергия, има хора, които успяват да намерят уникалния им чар. Благослав Николов и Галина Георгиева създават филма "Булеварден роман", който през обективите на двама фотографи показва разнообразието и свежестта на града.

Фотографите са: Евгения Христова - обича да слуша радио, да плува и най-вече да снима; Илиян Ружин - води радиопредаване, пътува често и също снима. И двамата имат какво да разкажат за града, за неговото минало, за това как живее днес и какъв го искат в бъдеще.

вход свободен


18 септември, вторник
  18:30 ч. Джаз за деца с Венци Благоев "The Original Kinder's Hot Five"  

 • Виктор Бенев – вибрафон
 • Димитър Благоев – китара
 • Димитър Карамфилов – контрабас
 • Никола Горялов – барабани
 • Венци Благоев – тромпет
 • специални ефекти/перкусии - Невена Григорова,
 • децата, родители (и майсторите от паметника :)
 • вход за деца - 3 лв.
 • за възрастни - 5 лв.

20 септември, четвъртък  20:00 ч. Рожден ден на Ginger Groove – live суинг, акустичен поп и боса нова

Боряна Йорданова завършва Нов Български Университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския джаз и мюзикъл, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.
Петър Георгиев завършва Нов Български Унивеситет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.
Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

цена на билетите: 5 лв.

 


всички новини октомври » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker