Театрални новиниПрограма на "Art space" 6 - 12 юли 2012 г.

05.07.2012

Програма на

ПРОГРАМА ART SPACE  6 - 12 юли 2012 г. 

МУЗИКА

6 юли, петък

20:00 ч. Концерт “Класиката среща джаза” - "Сюита за цигулка и джаз пиано трио" от Клод Болен, в изпълнение на Квартет „Соло”

Клод Болен е известен френски джаз пианист и композитор, който е в основата на възраждането на традиционния джаз в края на 60те години и е автор на музика за над 100 филма. Известен е и със серия от сюити "crossover", в които преплита класическата музика с джаза в сътрудничество с класически музиканти. Неговата "Сюита за цигулка и джаз пиано трио", среща на елегантен барок и модерен за времето суинг ще представи Квартет „Соло”:

Орлин Цветанов, който е класически музикант е изкушен от възможността да представи любимата класика в популярен вариант на публиката. Това е и повод да събере и един нетрадиционен квартет. Зорница Цветанова, класически музикант, Юрий Божинов един от най-популярните басисти в България и Никола Горялов джаз музикат и ученик на една от най-известните джаз школи в Холандия.

Орлин Цветанов - цигулка и виола

Известен като цигуларя на Лили Иванова. Висшето си образование получава в Националната музикална академия “Панчо Владигеров” - София при изтъкнатия педагог, цигулар и диригент проф. Ангел Станков и учи камерна музика в класа на проф. Венцислав Николов и Георгита Николова. Не пропуска и майсторски класове на проф. Конрад Мук и проф. Кеворк Мардирусян и бароков курс при проф. Анна Шуман в Германия. Учи ДЖАЗ интерпретация при проф. Мони Венков
Зорница Цветанова – пиано

Първият й концерт е на 10 години с Шуменската филхармония. Учи пиано в Германия - при Лазер Берман и Ралф Наткемпер. Танцува балет, играе в театрални постановки и учи при изтъкнатите педагози Цветана Манева и Крикор Азарян.

Юрий Божинов – контрабас

Завършил е Националната музикална академия „Панчо Владигеров”- София.  Свирил е с Дони и Момчил, Каналето, Сленг, Лили Иванова, Нина Николина, Поли Генова, Дани Милев, Д2, Сафо, Белослава, Каффе. Бил е на една сцена дори с легендарните Gipsy Kings.
Никола Горялов – удaрни

Учи в консерваторията Prins Claus в Гронинген, Холандия. Работил е с велики музиканти като David Berkman, Don Braden, Conrad Herwig, Brian Lynch, Mark Gross, Dena De Rose, Alex Sipiagin, Joris Teepe, Freddie Bryant.

цена на билетите: 10 лв.

вход свободен: за деца и пенсионери

7 юли, събота

20:00 ч. Концерт “Pop & Rock Meets Jazz” в изпълнение на “Jazz Orpheus & Славена Даскалова”, гост Алекс Линарес

Проектът “Pop & Rock Meets Jazz” е съставен от популярни поп и рок хитове, пречупени през светлината на джаза и модерния фюжън. Разнообразието на стилове придава още по-голяма палитра от импресии, а именно bossa nova, swing, blues, funky, минавайки от '80 години до днешно време.

Славена Даскалова – вокал

Славена Даскалова е учила в музикална академия СИАНО в Италия, където участва на различни сцени, включително като гост – изпълнител на конкурса “Re e Regina del castello”. През следващите 4 години продължават и студийните проекти в Радио Донна, както и съвместни записи s DJ Роберто Пинна. 

Учи в НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за драматичен и музикален театър. Участва в различни продукции включително филма “Ад либитум” (продукция на БНТ), музикални спектакли "Момче за продан”, “Прослушване” с режисьор проф. Б.Атанасова и в “Новата примадона” – режисьор проф. Н. Сейкова и в "Спящата красавица". 
През декември влиза в класацията “BG ТОП 100” с песента “Внимавай!” - музика и текст Явор Кирин, аранжимент Емил Бояджиев. Следват участия на различни сцени из страната с групите “Bangs”, „Drinks”, “Да!”, както и много други различни музикални проекти. Понастоящем работи заедно с артиста Jazz Orpheus над различни музикално-сценични продукти.

Jazz Orpheus - акустична китара

Jazz Orpheus (Петър Петров');return false;" onmouseout="hideToolTip()">Петър Петров) завършва НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Бургас с цигулка и продължава обучението си в НМА. Там са и първите му сериозни срещи с джаз музиката. Участва в различни концерти с джаз музиканти като Христо Йоцов, Милчо Левиев, Венци Благоев, Димитър Димитров');return false;" onmouseout="hideToolTip()">Димитър Димитров, Юлиян Янев и др.

Свирил е в различни групи, включително “Mango Duende”, “Blue Hour” заедно с певеца Алекс Линарес. Организира авторски концерти съвместно с пианиста Юлиан Янев. Работи като студиен музикант във Vinyl studio, където записва за Етиен Леви, Деси Добрева, Хале Казак и др. 
През последните няколко години Jazz Orpheus работи по нови авторски проекти („Посветено на...“ и „Fivefold Schizophrenia“). През 2011 заедно със Славена Даскалова създават продукта „Pop & Rock Meets Jazz“.

Алекс Линарес – перкусии

Алекс Линарес е от Перу. В България работи вече повече от десет години. Алекс е млад певец и музикант с няколко проекта зад гърба си в Лима, където се е изявявал както в латиноамериканската музика, така и на пънк и алтернативната сцена. През последните години Алекс Линарес работи с Манго Дуенде, Tan Go Go и Blue hour.

цена на билетите: 7 лв.

вход свободен: за деца и пенсионери

11 юли, сряда

19:00 ч. SAVA – Sun & Rum 2012 Mix! 3 Hours Of Summer Music

Парти за представянето на три часов музикален микс на SAVA. Музиката преминава през множество стилове от джаз до реге през фънк и диско до хаус и дръм енд боса и още и още...

Здъжително е носенето на плажни атрибути: водни пистолети, пояси и фризби...

Идеята? „В рамките на три часа да забравим за мръсният град, кишата, която газихме зимата и дните преминали в невъобразима скука вкъщи заради лошото време.”

SAVA е един от най-бързо развиващите се диджеи на сцената у нас. Само на 19 години, зад гърба му вече стоят над 15 участия с чуждестранни диджеи, поредица от успешни партита, резидентска позиция в бар "ПЕТЪК" и първия успешен аудио визуален сет в България. През 2010 създава Skankdal.com с идеята сайта да се превърне в платформа за български алтернативни артисти. През февруари 2011 се присъединя към Camp Sessions. едни от най-успешните партита в София за алтернативна електронна музика.

Когато SAVA застава зад пулта музикалният диапазон рязко се увеличава - hip-hop, jazz, funk, drum and bass, dubstep, разходка през балканите или архивите на балкантон, малко китари, брит звучене и някой чисто нов ремикс. Вярва, че е способен да пусне почти всяка песен, стига да е подготвил добре публиката си - освен когато не иска да я изненада с нещо.

SAVA е бил на сцена с имена като Freestylers, Vadim, MC SirReal, Deekline, Grandmaster Flash, Kentaro, Belleruche, A.Skillz, Featurecast, Fort Knox Five, Basement Freaks, Goldierocks, Cheeba, Parov Stelar Band, Kormac.

вход свободен

Програмата може да следите на  www.artspacebg.eu Организаторите си запазват правото на промени в програмата.
 

ПРОГРАМА ART SPACE 6 - 12 юли 2012 г.  ТЕАТЪР

8 юли, неделя

19:00 ч. „Дядо вади ряпа” - куклена постановка на Театър “Абсурд”

Участват: Васко Павлов и Владимир Колишкин

Ателие: Румяна Сестримска, Худ. Консултант: Мирослав Стоилов

„ – То ряпа не се вади току така, то трябва да се седне, да се помисли, да се организира, да се състави план и едва тогава, евентуално, да се извади.”

Понякога сами си създаваме проблеми един на друг, за щяло и нещяло, и докато ги разрешаваме тъпчем на едно и също място. Кой ще извади ряпата и ще дораскаже приказката, елате и вижте J

цена на билетите: 5 лв.

семеен билет:13 лв.

12 юли, четвъртък

20:00 ч. „ИмПро #88” – представление на  “Хахаха” Импро Театър - Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Златин Цветков, Леонид Йовчев и Петър Мелтев, Васил Бовянски, Живко Журанов

„Импро” е широко разпространен формат, но непопулярен досега у нас. Единственият принцип на „Импро” е пълната импровизация – всяко шоу е изградено от N на брой игри с определени правила и различна продължителност. Сюжетът на всяка отделна история се изгражда на базата на инвенциите на публиката, като последната дори има възможност да участва в шоуто на сцената. Декори, костюми и сценарий не се използват. В „Импро” всичко е възможно. Смята се, че форматът няма еквивалент на българската театрална сцена и я разнообразява значително.

цена на билетите: 15/10 лв.

Програмата може да следите на www.artspacebg.eu Организаторите си запазват правото на промени в програмата.


ПРОГРАМА ART SPACЕ 6 - 12 юли 2012 г.
Филмова програма

8 юли, неделя

21:30 ч. Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Валентин Гошев, Кристоф Ламбер, Елен Колева и Асен Блатечки в “Чужденецът” – България, 2012, 100 мин., реж. Ники Илиев

Романтичният французин Жерар е на командировка в България. Съдбата го среща с Магдалена - бългаска селянка с буен нрав. Следвайки порива на сърцето си, той тръгва да търси селото, в което тя живее, без да познава нрава и езика на хората, живеещи там. Романтична комедия, изпълнена с абсурдни и неочаквани моменти."

цена на билетите: 5/3 лв.

09 юли, понеделник

21:30 ч.  “Хавър” - Финландия-Франция-Германия, 2011, 93 мин., реж. Аки Каурисмаки

Кан ’11 – награда на ФИПРЕССИ, номинация за „Златна палма”, най-добър френски филм за 2011 с награда “Louis-Delluc”.

Финландският режисьорът Аки Каурисмаки разказва една съвременна история, но в духа на Франция от 50-те години на 20 век – бохемски живот и много човечност, комичност и малко тъга. Бивш писател и известен бохем излиза от ежедневието си, за да защити на едно момче – емигрант от Африка. С помощта на своя оптимизъм и приятелите си от квартала той трябва да му помогне да стигне там закъдето е тръгнал.

цена на билетите: 5/3 лв.

10 юли, вторник

21:30 ч. Иван Бърнев и Касиел Ноа Ашер в “Зад кадър” - България, 2010, 106 мин

Режисьор -  Светослав Овчаров

2010 - две награди от филмовия фестивал в Кайро - за най-добър режисьор и наградата на критиката (ФИПРЕССИ) - за пръв път български филм печели две официални награди на международен филмов фестивал категория "А"; 2012 - четири награди на фестивала за независимо кино в Лос Анжелес.

Действието в "Зад кадър" се развива в края на седемдесетте години. Антон Кръстев (прототип е операторът Христо Тотев – сред сценаристите на филма) е един от най-успешните кинооператори. Животът му обаче коренно се променя, когато детето му се разболява и се налага да бъде лекувано в Германия. Съпругата му напуска страната заедно с детето, а Антон остава, понасяйки не само раздялата, но и последствията от това решение. Държавна сигурност следи кореспонденцията със съпругата му, разговорите му се подслушват, а отношенията между двамата стават все по-изострени. "Няма по-голямо престъпление от разделянето на семейство по политически причини.”

цена на билетите: 5/3 лв.

Програмата може да следите на www.artspacebg.eu Организаторите си запазват правото на промени в програмата.


ПРОГРАМА ART SPACE
  6 - 12 юли 2012 г.  Изложби

7 юли, събота

17:30 ч. Spray painting – откриване на изложба на Михаел Галчев. Пърформанс на Михаел Галчев и Виктор Дечев, които ще демонстрират уникалната техника, която са разучили и доразвили сами.

Михаел е на 18 години, учи в специализирана паралелка по рисуване, а Виктор е на 17. Преди две години се запалват по рисуването със спрей, изучават техниките с помощта на глобалната мрежа, а други създават сами. За основа се използва картон или платно, както в традиционната живопис. Стилът спрейпейтинг е много популярен в САЩ и Европа.

Рисуването със спрей изглежда магически лесно и бързо, но зад тази магия се крие огромна предварителна подготовка, умения, познания, усет и талант.

вход свободен

Програмата може да следите на www.artspacebg.eu Организаторите си запазват правото на промени в програмата.


всички новини август » 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker