ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО


Автор: Кен Киси
Режисьор: Александър Морфов
Превод: Мариана Неделчева
Сценография и костюми: Елена Иванова-Сценограф
Хореография: Мила Искренова
Участват: Деян ДонковРени ВранговаСтоян АлексиевИван БърневЕмил МарковПламен ПеевРуси ЧаневСтефан КъшевЙордан ПетковВалери ЙордановВалентин ГаневТеодор ЕлмазовВяра ТабаковаИван ЮруковВиктор ТаневЛюбомир ПеткашевИлиана Коджабашева

Гледайте постановката "Полет над кукувиче гнездо":
Февруари
28
Февруари
Четвъртък
19.00 часа, Голяма сцена

Април
24
Април
Сряда
19.00 часа, Голяма сцена


Кен Киси написва “Полет над кукувиче гнездо” докато работи като нощен пазач в психиатрична клиника за ветерани. Романът набира популярност. Кърк Дъглас, който изиграва ролята на Макмърфи, купува правата на книгата и наема драматурга Дейл Васерман за сценична адаптация. „Обичам изключително темата за бунта на индивида срещу обществото” – споделя за пиесата от своя страна Васерман.

Пиесата е публикувана на 27 езика и е поставяна над сто пъти годишно. По нататък синът му Майкъл Дъглас става продуцент и реализира филм с участието на Джак Никълсън. През 1976 г. “Полет над кукувиче гнездо” с режисьор Милош Форман печели пет награди “Оскар”.

Сякаш от същия, шарен училищен автобус на “Веселите пакостници”, слиза й главният герой Рандолф Патрик Макмърфи, за да се превърне в един от най-ярките представители на така наречената контракултура.

Евангелие според Макмърфи 

1. Докато се смеете, сте в безопасност. Смейте се. Когато си изгубите смеха, губите всичко в живота си.

2. Истинската мъдрост е напълно вродена и присъща на хората. Чуждото влияние е отслабваща сила. Бъдете себе си, бъдете такъв, какъвто искате да бъдете.

3. Упорствайте. Не позволявайте на “даденостите” в живота да ограничават избора ви.

4. Животът е хазарт със залози. Играйте не за да печелите, а за да вкусите от невъзможното. Искреното себелюбие е равно на здрав разум.

5. Напрежението и разнообразието водят до пълноценен живот, а не до кариера и рутина. А сексът е основният замисъл на съществуването. Фундаментално добро.

6. Бъдете осведомени и анализирайте. Погледнете играта от високо преди да хвърлите карта.

7. Бъдете приспособими, а не безкомпромисни.

8. Свободата е предпазливост. Пазете си от обвързване, дори и да го желаете. Движете се бързо и чевръсто – подвижната мишена е трудна за уцелване.

9. Съдбата на човек винаги е в собствените му ръце.

10. Физическите състезания са необходими за запазване на вашата цялост. Перчете се и бъдете смел.

написано от Джон Тейлър Гато

ant

Работно време: понеделник - петък : 9.30 - 19.30 ч. събота и неделя : 11.30 - 19.30 ч. вторник - неделя: 14.00 - 20.00 ч. тел.: 02 / 811 92 27, 811 92 59
Адрес: северно крило, откъм ул. "Славянска", срещу Министерство на отбраната южно крило, в дясно от главния вход на театъра, откъм ул. "Иван Вазов"ant2

123


Зрител
15.03.2018 13:36 ч


25
Предствление, което горещо препоръчвам. Страхотна роля на Донков. Самата постановка е толкова впечетляваща, че вълнението от нея не те напуска дълго време. Книгата е един шедьовър, може би най-големия в литературата, според мен, представлението по нищо не отстъпва. Едно голямо благодаря на целия екип и на Морфов.
Одобрение 4 от 5 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Тина
22.05.2017 11:06 ч


24
Много повече от представление. Спектакъл, който сам по себе си е едно незабравимо преживяване. Вълнуващ и събуждащ емоции. Актьорската игра на Иван Бърнев в ролята на Били Бибит е несравнима и доближаваща се до съвършенството.
Одобрение 7 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Момчил Бакалов
11.02.2017 11:06 ч


23
Постановката е уникална ! Най-доброто прдставление, което съм гледал сред повече от 100 ! Брилянтна игра и актьори ! Финалът те разтърсва толкова силно, че да настръхнеш и очите ти да се напълнят със сълзи ... разбира се, ако не си емоционално кастриран като господина с коментар под номер 8 и неговата компания от още 2-ма 'интелигентни човеци' ! На него бих му обърнал внимание, че интелигентният човек обикновено е грамотен, а в неговия коментар почти не видях правилно написано изречение !
Одобрение 9 от 9 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Nels
19.04.2016 15:52 ч


22
Много добра постановка, прекрасна актьорска игра. Иван Бърнев - неотразим!Не усетих часовете Впечатлена съм, не усетих часовете. Препоръчвам.
Одобрение 7 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Цвети
02.10.2015 08:27 ч


21
Прекрасна постановка, страхотен екип, невероятен заряд,а финалът...не сдържах сълзите си! Не е ли това смисълът на изкуството - да те трогне, разчувства, замисли.....да те завладее!
Одобрение 6 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

:)))
15.03.2015 00:46 ч


20
Най-прекраснта постановка, която успя да ангажира 3 часа и половина от вниманието ми без да изгубя интерес и за секунда. Страхотен заряд, страхотно изпълнение, страшно талантливи актьори. Това е постановката, която със сигурност ще гледам отново!
Одобрение 8 от 9 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Диана
15.02.2015 18:09 ч


19
Страхотна постановка, невероятна игра, великолепни актьори!!! Поздравления и за режисурата!!! Много ми хареса!!!
Одобрение 7 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Amorphine Child
19.01.2015 18:59 ч


18
Не че не уважавам чуждото мнение, чуждия прочит и правото на вкус. Но хората които са били 'разочаровани' и са си написали коментарите не давате никакви аргументи какво не ви е харесало. Единственото което правите е някакъв опит за критицизъм на базата на 'нищо не харесвам'. Постановката е задължително. Не отивайте с очаквания като гореспоменати, отидете с отворен ум и сърце.
Одобрение 7 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Цветелин Бранков
11.01.2015 22:13 ч


17
Това ми е любимото представление от общо сигурно около 200 представления (можеби и повече), които съм гледал във и извн България! Актьор съм и мога смело да кажа, че обичам професията си и доста се интересувам от това какво е добро и какво не! Казвам това във връзка с негативните коментари и по-точно тези, в които се пита ...какво точно ви хареса бе хора?... или нещо подобно! Тъй като питате, ако много ви е любопитно пишете ми във фейсбук(Цветелин Бранков) и с удоволствие ще поговорим за това представление и по-точно защо ми е любимо! Ще ви кажа и някои филми да гледате и др. неща!!! А на тези, които още не са го гледали ще кажа, че след като излязох от това представление първия път като го гледах си казах, споредмен това представление трябва да го гледа всеки жител на наща страна! Понякога си мисля, че май е по-точно Всеки човек!... както и да е !
Одобрение 18 от 18 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Зрител
17.10.2014 12:13 ч


16
Снощи 16/10 гледах постановката. Имах изключителни очаквания, като се има предвид колко е нашумяло заглавието. Уви ТОТАЛНО РАЗОЧОРОВАНИЕ. Добра актьорска игра, но никакъв смисъл в сценария. Плосък, вулгарен, хумор. Тръгнах си в антракта.
Одобрение 3 от 25 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


123Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 115 коментара
 "Ножица - трепач" 67 коментара
 Операцията 38 коментара
 Живак 36 коментара
 Страхотни момчета 35 коментара
 "Много шум за нищо" 32 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Ревизор 31 коментара
 Записки на един луд - по Н.Го... 30 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 695 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Виктор Франкенщайн е?
ФРАНКЕНЩАЙН
( 14 верни от 14 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
2.
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker