ДЕКАМЕРОН


Автор: Джовани Бокачо
Режисьор: Диана Добрева
Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Петя Диманова
Хореография: Татяна Соколова
Участват: Стефка ЯнороваАнтоанета Добрева – НетиРадина КърджиловаГергана ДандановаАнастасия ИнгилизоваЛуизабел НиколоваМимоза БазоваВеселин АнчевМилен МилановГеорги КъркелановТигран ТоросянАсен Кобиларов..

Гледайте постановката " Декамерон ":
Ноември
01
Ноември
Петък
19.00 часа, Голяма сцена

купи билет от 16 лв.
остават само 25 места
12
Ноември
Вторник
19.00 часа, Голяма сцена

купи билет от 18 лв.
остават само 22 места


За тържеството на живота.
За любовта като страст и грях, но и ….
За любовта, като божествен дар и единствен път към безсмъртие.
За силата на човешкия дух,  който може да бъде по-страшен от чумата и по - свободен от живота.
За човека, който се смее в сянката на смъртта.
Диана Добрева

Декамерон” е спектакъл, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се подготвите за първата си среща с него, защото тя взривява. Разхвърля във въздуха наоколо всички постулати, стереотипи, представи и уговорки.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от „Декамерон”,  за който не можете да се подготвите предварително.

Това е спектакъл, на който ще се отдадете с широко отворени очи, защото отдавна, отдавна очаквате.
Конструиран върху шест от възможните сто новели в „Декамерон” на Джовани Бокачо, „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” донякъде напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век бягайки от чумата и скуката се усамотяват, за да създадат измислено-правдоподобните си истории.  Леки и непосредствени изглеждат уменията на Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян да се преобразяват в тях. Изумителни актьори, които разиграват понятията Любов, Морал, Бог, Измама, Ревност, Глупост с добродушието и наивността присъщи на децата без да са деца. Превъплъщават себе си и дирижират телата си, така умело и майсторски, че държат любопитството будно във всеки миг от историята стара, като света.

Спектакълът е предизвикателен и смел в сценографията и костюмите на Нина Пашова, прелестен в музика на Петя Диманова и изящен в хореографията на Татяна Соколова.

Доколко „Декамерон” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” е логично продължение в развитието на Диана Добрева? Безспорно, след академичното образование в Софийския университет и Сорбоната, след ролите в театъра и киното, след режисьорските награди – „Аскеер`07” за режисурата на „Медея”, Наградите от Страсбург 2008 и Авиньон 2011 за същия спектакъл, последван от „Макбет” и „Казанова” – „Декамерон” по Джовани Бокачо изглежда естествен. Но истината е, че подобно на всяко културологично събитие, „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”  е плод от срещата, уменията, чувствителността и гениите на създателите си.

Конструиран върху шест от възможните хиляди новели на настоящето „Декамерон” на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” очаква зрителите си, готов да ги увлече с лекота и непринудено в играта на театър или истина, за да ги върне обратно на чумата или суетата по-устойчиви и по-смислени.
ant

Работно време: 11 - 19:10, събота и неделя: 11:00 - 19:10, телефон: 987 23 03
Адрес: София 1000, ул. Раковски 98ant2

12


Атанас Атанасов
15.03.2019 11:45 ч


13
5+/6
Заредете се за голяма доза смях. Не е за пуритани и консервативни хора.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Васил Петков
07.02.2018 00:29 ч


12
Има изказвания и недоумения, като какво е това...???? и тъпо...!!!??? Явно от хора, които ходят случайно на Театър веднъж на 20 години...
Одобрение 7 от 8 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Момо
05.12.2015 13:40 ч


11
Изключително добре изиграна и поднесена постановка от страна на любимата ми режисьорка и едни от най-талантливите актьори!!! Забавлявах се искренно със цялата публика, докато не дойде време за последната история, която ме разчувства и ме трогна много. Бих го гледал отново и отново! Заслужава си изживяването, което ще се помни вечно.
Одобрение 6 от 9 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Григор Г.
14.11.2015 22:33 ч


10
Много амбициозно и много скучно! Жалко за добрите идеи!
Одобрение 3 от 5 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

В.Малинов
18.06.2015 10:58 ч


9
Имам питане - От понеделник по улиците на гр. Пазарджик са разлепени афиши за Декамерон , като е упоменато , че постановката ще бъде на 19-ти (петък) от 19:00 часа , но не е уточнено къде. Може ли да ми кажете къде в Пазарджик ще бъде тази постановка? В местния драматичен театър нищо не можеха да ми кажат.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

teatralna
18.01.2015 11:44 ч


8
Постановката е прекрасна , отдавна не бях гледала толкова въздействаща пиеса, но наистина последната част беше доста драматична и контрастираше с всичко.
Одобрение 1 от 1 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Irena Petrova
20.03.2014 22:34 ч


7
Здравейте! Хареса ми постановката! Можете ли да ми кажете точната формулировка на думите на Изабета: Невенчани останахме на земята, вечни ще сме в небесата?
Одобрение 1 от 2 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Кирил Р.
12.02.2014 19:19 ч


6
Така, добрата новина на касата ми взеха за 2 билета, само парите за един.Заради св.Валентин, явно.Приятно.
Началото, мн добре, страхотно дори. Страхотна игра от всички, хореография уникално добра.Браво!Първите истории весели, забавни,'горещите' сцени изпълнени забавно. Уникална игра на вс 'монахини' и Нети-шпагати и после песни/супер!
НО, но,но..
последната история заби всичко, изтри положителното, зачеркна доброто настроение, скапа цялото взздействие на постановката.
Бавен, убииствено тъп драматизъм, глупава история, тотално в асинхрон с предните.Кому ли е било нужно, сигурно за да блесне в резюмето на някой критик.
Цялостно въздействе, след като падна завесата-ТЪПО.
Одобрение 3 от 6 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Обичащият театър
05.01.2014 12:42 ч


5
Това е една от любимите ми постановки.В постановката са представени 6 много добре избрани новели от общо 100.На мен най-много ми хареса последната.Невероятна игра на Радина Кърджилова.Тя играеше толкова добре и истински в ролята си на Изабела,че някой хора много се разчувстваха,а някои дори се разплакаха.За мен Радина Кърджилова е любимата ми актриса.Много добра режисура на Диана Добрева и естествено много добра актьорска игра на актьорите.Невероятен роман и на Джовани Бокачо!Препоръчвам ви постановката много искрено.От мен 6!!!
Одобрение 7 от 9 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Georgi
25.12.2013 19:50 ч


4
Здравейте, търся 2 билета.
0883 45 37 38
Одобрение 4 от 4 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара


12Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 72 коментара
 Операцията 39 коментара
 Живак 37 коментара
 Страхотни момчета 35 коментара
 "Много шум за нищо" 34 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Ревизор 31 коментара
 Записки на един луд 30 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 700 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 18 верни от 18 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
2.
9.
Живак 228292
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker