ВСИЧКО НА МАСАТА


Автор: по Чарлз Буковски
Участват: Васил Дуев

Гледайте постановката "Всичко на масата ":
Януари
25
Януари
Понеделник
19.00 часа, Основна сцена

купи билет от 14 лв.
остават само 23 места
Февруари
27
Февруари
Събота
19.00 часа, Основна сцена

купи билет от 14 лв.
остават само 28 места

Моноспектакъл на ВАСИЛ ДУЕВ

Сценична адаптация и постановка: Ана Батева
Композитор: Стефан Здравески

Хенри Чинаски - героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя... Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ - несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче... Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.


*****Номинация Икар 2017 за главна мъжка роля***
**** Награда за най-добър спектакъл на "BALKAN THEATRE TIRANA FEST" в Албания ****

**** Награда за сценичен експеримент и иновация на Интернационалния фестивал "АКТЬОРЪТ НА ЕВРОПА" в Ресен, Македония ****
**** Награда за най-добър спектакъл на Интернационалния фестивал на монодрамата "MONOACT" в Печ, Косово ****
**** Премиера на Интернационалния фестивал на монодрамата 2016 в Битоля, Македония ****
**** През 2017-та спектакълът е поканен на още четири фестивала в Русия, Монголия, Турция и Сърбия. ****


Страница на спектакъла - 
https://www.facebook.com/vsichkonamasata/


Отзиви:
Получих книгата „Всичко на масата” от сестра си за Коледа преди 5 години. На първата страница тя ми беше написала: „Дано това четиво помогне в развитието ти като независим и информиран журналист”.

Теглейки чертата за последните 5 години, това четиво е повлияло преди всичко в развитието ми на човек, чиято библиотека е претрупана с книги на Буковски, търсещ нещата в света, назовани с истинските им имена – по начин, които за някои понякога е възмутителен, а за мен е абсолютно точен и изчерпателен.
В моноспектакъла на Васил Дуев „Всичко на масата” ще се срещнете с един Чинански, противопоставящ се на рамките, в които ни изпраща още първата глътка въздух на този свят. С неподправена ирония той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – секс, алкохол, работа, несбъднати желания, мечти към един по-голям живот. И някъде по този труден и противоречив път Чинански все пак открива смисъл на съществуването в най-голямата си любов – писането.
Сигурна съм, че всеки почитател на Буковски ще получи подарък за душата си, който да го топли на път за вкъщи в зимната вечер на следващата постановка .

 
ant

Работно време: 02 / 943 38 90


14.00 - 19.00 ч.


почивен ден - неделя

Адрес: ул. Димитър Греков 2ant2


Teodora
27.09.2019 03:00 ч


10
Щура и смешна гротеска за грешките, които допускаме като родители и като деца.
Одобрение 6 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Гешчето
10.09.2019 13:37 ч


9
До последен дъх! Всичко, което чух за този спектакъл... се препотвърди. Благодаря на този театър, че представя такива представления.
Одобрение 7 от 7 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Alexxx
11.07.2019 00:34 ч


8
Този е безсмъртен. Да се гледа. Да се гледа задължително!!!!!!!!!!!!!!
Одобрение 10 от 11 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Тодор
07.07.2019 21:31 ч


7
Супер моноспектакъл. Забавлявахме се и се заредихме с много енергия!!! Препоръчвам.
Одобрение 11 от 11 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Фен
07.01.2019 17:40 ч


6
Хора вие серизно ли ?! Без да преувеличавам, това е най-лошата постановка на която съм бил. Срам за театъра е това. Иначе младежът се раздаде, но при такъв слаб текст, няма какво да се направи. (и Буковски не означава евтино порно , в каквото сте превърнали това - четете ги малко по-умно тези книги)
Одобрение 6 от 27 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Александър Бижев
14.12.2018 22:01 ч


5
Реалност и закотвеност към земята представление. В него видях онзи, върлящ вината другиму и стоящ при първопричинителя вместо да може да поеме по Пътя си. За едмоционалното оцветяване, за създаване на привидни основания като родствената връзка, за да се остане при някого вместо да се остане със самия себе си. За преноса на генно ниво на агресията и за автоагресивния, невиждащ и чуващ самия себе си...
Одобрение 14 от 14 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Кръстю Атанасов
29.10.2018 16:03 ч


4
Да се гледа. Васил Дуев е гигант
Одобрение 15 от 15 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Елиза
06.12.2017 00:32 ч


3
Беше прекрасно! Всичко казано до момента важи с пълна сила!
Одобрение 14 от 14 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Никой
02.07.2017 14:10 ч


2
Без съмнение за мен като зрител, това, на което бях свидетел беше нещо повече от представление - неповторимо съпреживяване на една много лична история. Контактът с публиката достигна едно друго, по-висшо ниво, докосващо душата. Размитата граница актьор-публика направи всеки съпричастен към случващото се.
Одобрение 15 от 15 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара

Roumen
10.09.2016 22:47 ч


1
Връщам се от Всичко на масата - моноспектакъл на Васил Дуев по Чарлс Буковски. Една по своему естетска разправа с патернализма, от времето, когато е имало бащи-млекари, а майките са учели децата, че таткото винаги има право.. Но дали и когато посяга към чуждите жени? Училището и тогава не дава нищо, необходимо за живота, даскалиците са второстепенни образи, а розовите гащички на добрите момиченца възбуждат... като за първи и последен път. Естетска е разправата не само поради това, че Васил Дуев диша театър, движен от автентична енергия, но и поради драматургията, според която пребиваното момче все пак става не убиец, а чете книги и пише разкази. Макар да му се приисква да убие невъзможния си персонален Едип...Такъв Баща си е за убиване, но героят на Дуев не го прави, а просто се маха за известно време, пропускайки смъртта на майката многострадална... За да се върне, когато масата, на която трябва да бъде поставено всичко, се оказва ковчегът на омразния тип, от чиято сперма се е появил по американски самотния персонаж. Това, което съвсеееем малко ми липсва в тая постановка, е внушението, че синът е следващият... под плота на тази неизбежна маса, което би направило естетската разправа и по-проницателна, и по-близка до едно всеопрощаващо разбиране. Приятели театрали, съхранете енергията! А вие, които обичате да виждате чрез и през театъра, гледайте го, ако трябва - пътувайте до Казанлък!
Одобрение 18 от 21 гласа Одобрявам коментара Неодобрявам коментара
Най-коментирани постановки
 Лекция №1 за народното творче... 133 коментара
 Вражалец 116 коментара
 "Ножица - трепач" 75 коментара
 Живак 41 коментара
 Операцията 39 коментара
 Страхотни момчета 37 коментара
 "Много шум за нищо" 36 коментара
 Спанак с картофи 32 коментара
 Записки на един луд 31 коментара
 Ревизор 31 коментара
 
 
Анкети към постановки
Най-интересен въпрос
Кой не е убиеца в пиесата?
"Ножица - трепач"
( 726 отговора )
Най-труден въпрос
Как е истинското име на Алекс?

( 0 верни от 0 отговора)
Най-лесен въпрос
Кой е авторът на спектакъла „Като трохи на прозореца“?
Като трохи на прозорецa
( 40 верни от 40 отговора)
 
Най-разглеждани постановки
1.
3.
8.
Живак 274328
 

 
|   Благоевград   |   Бургас   |   Варна   |   Велико Търново   |   Видин   |   Враца   |   Габрово   |   Димитровград   |   Добрич   |   Дупница   |   Казанлък   |   Кърджали   |   Кюстендил   |   Ловеч   |   Монтана  

|   Пазарджик   |   Перник   |   Плевен   |   Пловдив   |   Правец   |   Разград   |   Русе   |   Силистра   |   Сливен   |   Смолян   |   Созопол   |   София   |   Стара Загора   |   Търговище   |   Хасково   |   Шумен   |   Ямбол  
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах
eXTReMe Tracker